Συνεχίζονται οι ελλείψεις προσωπικού ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι ελλείψεις προσωπικού ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 11628/17.12.08

Προς Υπουργό:
- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι οι ελλείψεις προσωπικού στις μονάδες του ΕΚΑΒ στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς οι προκηρύξεις θέσεων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ πανελλαδικά φαίνεται να αφορούν κυρίως τις μονάδες του ΕΚΑΒ στην Αττική. Οι ανάγκες του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης είναι συνεχώς αυξανόμενες, ενώ η κάλυψη των κενών αυτών σε προηγούμενες προκηρύξεις έχει καταστήσει την κατάσταση ακόμα πιο κρίσιμη.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται ανά τακτά διαστήματα, το 70% αφορούν στην πλήρωση κενών θέσεων στην Αθήνα.
Εν όψει της επικείμενης προκήρυξης 296 νέων θέσεων εργασίας στο ΕΚΑΒ, μόλις οι 13 προβλέπονται για την στελέχωση των μονάδων του ΕΚΑΒ στη Βόρειο Ελλάδα.
Πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει υπογραμμισθεί και σε προηγούμενη σχετική κατατεθείσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα «Ελλείψεις προσωπικού και ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας» (Αρ. Πρ. 10318/03.05.2006) στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην προκήρυξη του ΕΚΑΒ το 2005 σε σύνολο 410 θέσεων μόλις μία αντιστοιχούσε στην Θεσσαλονίκη, ενώ από το 2004 έχουν προκηρυχθεί 1000 θέσεις για πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, από τις οποίες μόλις οι 5 αφορούσαν την Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προβλέπεται να επανεξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την κατανομή των θέσεων της επικείμενης προκήρυξης για την στελέχωση του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των μονάδων του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν μακροπρόθεσμα τα κενά και οι ελλείψεις προσωπικού στις μονάδες του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη; Απάντηση Υπουργείου